Hiljaisuutta, tietoista läsnäoloa ja joogaharjoituksia

pe 08.06.18 Klo 18:00 – su 10.06.18 Klo 14:00
Aloitamme hiljentymisen retriitin tutustumalla viikonlopun ohjelmaan ja sopimalla käytännön asioista esim. missä ohjelma tapahtuu, missä voi omatoimisesti ulkoilla ja mistä saa keskustelu- tai muuta apua tarvittaessa. Hiljennymme yhdessä, kuljemme samaa matkaa ja kuitenkin yksin, omassa rauhassa, minkä vuoksi emme tutustu toisiimme. Perjantai-illan päätämme herkulliseen päivälliseen ja rentoutustuokioon, minkä jälkeen saamme vetäytyä omaan huoneeseen lepäämään.

Viikonlopun ohjelmaan sisältyy hiljentymistä ja rauhoittumista juhlasalin tunnelmavalaistuksessa mietelauseiden äärellä sekä mindfulness-, rentoutus- ja joogaharjoitteita, jotka sopivat niin ensikertalaiselle kuin kokeneemmalle tietoisen läsnäolon (mindfulness) tai joogan harrastajalle.

Harjoitteissa kuuntelemme omaa kehoa ja keskitymme aistikokemuksiimme, jolloin kehotietoisuus kasvaa ja kyky olla läsnä tässä hetkessä lisääntyy. Ohjelmaan sisältyy myös runsaasti aikaa sinulle itsellesi; istuskelua, päiväunia, luonnosta nauttimista ja hiljentymistä kävellen, rentoutumista lukemisen parissa tms. oman valintasi mukaan. Taitomaja tarjoaa maukasta, perinteistä suomalaista kotiruokaa, josta nautimme kaikessa rauhassa, aistit avoinna ruokasalissa. Lauantai-iltana saunominen jalkakylvyin rauhoittaa ja valmistaa meitä levolliseen uneen.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus varata pieniä kahdenkeskistä keskusteluatuokioita ohjaajien kanssa, jos hiljaisuus nostaa esille kipeitä asioita.

Päätämme hiljaisuuden matkan yhteisellä lounaalla, jolloin voi keskustella, mutta ei tarvitse purkaa omia kokemuksiaan viikonlopusta. Koetun hiljaisuuden anti näkyy yleensä pitemmällä aikavälillä. Mieli viipyilee vielä viikkoja hiljentymisen kokemuksissa ja tietoisuuteen nousseissa asioissa.

Ohjaajina toimivat psykologi, ratkaisukeskeinen työnohjaaja Leila Jylänki ja THM, terveydenhuollon kouluttaja, terveydenhoitaja Pulmu Pihlström.

Hinta 295 € / hlö sis. ohjauksen, täysihoidon, majoituksen 1hh:ssa ja alv:n.

Ilmoittaudu viim. ma 28.05.2018. Lisätietoja saat sähköpostilla leila.jylanki@taitomaja.fi tai puh. 040 505 3075. Vahvistamme Sinulle kurssipaikan ja lähetämme viikkoa ennen kurssia tervetulo- ja infokirjeen. Oikeudet kurssiohjelman muutoksiin pidätetään.