Leila Jylänki

Leila Jylänki
Leila Jylänki

Koulutus ja pätevyydet

  • Laillistettu psykologi, Terveydenhuollon oikeusturvakeskus
  • Psykologian maisteri, PsM, Tampereen yliopisto
  • Ratkaisukeskeinen työnohjaajakoulutus, Oulun yliopisto
  • Aineenopettajan kasvatustieteelliset opinnot, Oulun yliopisto
  • Sosiaalityön laudaturopintoja, Tampereen yliopisto
  • Kasvatustieteen laudaturopintoja, Oulun yliopisto.

Työkokemus

Yrittäjänä olen kahdeksan vuotta antanut työnohjausta  sosiaali-, terveys ja opetusalalle sekä psykologipalvelua mm. perheneuvoloille, terveyskeskuksille ja kouluille. Aikaisemmin olen toiminut ammatinvalinta- ja terveyskeskuspsykologina. Lisäksi olen opettanut käyttäytymis- ja yhteiskuntatieteellisiä aineita sosiaali- ja terveysalalla. Olen myös ollut projektipäällikkönä mm. opiskelijavalinnan kehittämisessä, opiskelijahuollon järjestämisessä sekä organisoinut kansainvälistä henkilövaihtoa ja kehittänyt vanhustyötä.

Harrastukset

Rakkain harrastukseni on lentäminen ja lentokoneen rakentaminen. Koneemme valmistui 1992 ja se valittiin vuoden experimentalkoneeksi. Olemme mieheni kanssa kiertäneet sillä lähes kaikki Euroopan maat, ylittäneet mm. Alpit useaan kertaan. Veneilyssä minulla on Suomen navigaatioliiton tähtitieteellisen merenkulkuopin tutkinto. Lisäksi harrastan kajakkimelontaa, lukemista, retkeilyä, pilatesta ja rentoudun opettelemalla jatkuvasti uusia asioita.

Erityisosaaminen

Työnohjaus sosiaali-, terveys- ja opetusalalla, työn ja työyhteisöjen kehittäminen, lasten oppimisvalmiuksien tutkiminen, perheneuvolapalvelujen psykologipalvelu, uraohjaus ja -suunnittelu ja pariterapia.